Zavařování – Thajská omáčka

Sladká a pálivá omáčka, která ochutí každé asijské jídlo.

Thajská omáčka

1/2 hrnku vody
1/2 hrnku vinného octa
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce sladké sojové omáčky
4 stroužky česneku
7-10 chilli papriček
1 lžička mleté papriky
1 lžička soli
1-2 lžičky Solamylu
1 hrnek cukru

Na jemno nasekané chilli papričky svaříme s vodou a octem, mletou paprikou, cukrem, česnekem a solí. Po projití varem, přidáme sojovou omáčku a limetkovou šťávu a vaříme do zhoutnutí. Před dokončením ještě zahustíme máčeným Solamylem do požadované hustoty.

Ještě horké naplníme do skleniček a uzavřeme. Pokud nezmizí hned, vydrží celý rok. Po otevření je ale dobré, uchovávat jí v lednici.

 
TOPlist