Zavařování – Okurky po americku

Pikantní chuťovka nejen na hotdog.

2,5 kg okurek
3 lžíce soli
5 cibulí
Nálev:
600 ml octa
350-400 g cukru
1 lžička pepře
1 lžička kari
1 lžička chilli
1 lžička kopru

Máte přerostlé nakladačky nebo velkou úrodu salátovek? Nezoufejte, tady je nápad, jak je zužitkovat a ještě si budete mlaskat!

Okurky omyjeme a nastroháme i se slupkou na tenká kolečka a cibuli také. Prosolíme, promícháme a necháme 2 hodiny stát, až okurky pustí vodu.

Mezitím si uděláme nálev. Svaříme cukr s octem, přidáme koření a necháme vychladnout.

Po 2 hodinách okurky scedíme a vymačkáme. Přilijeme nálev a plníme do sklenic. Okurky ve sklenici napěchujeme. Zavíčkujeme a sterilujeme při 80°C 20 minut.

 
TOPlist