Zavařování – Broskve v rumu

Karamelové broskve v rumu. Kompůtek pro dospělé.

2 kg broskví
500 g cukru
Pomůcka na zavařování
Rum
2 litry vody

Broskve rozpůlíme, vypeckujeme a sloupneme. Aby se dobře slouply, je dobré je na chvilku ponořit do vařící vody. Než si připravíme nálev, ponoříme vypeckované a sloupnuté broskve do vody se lžící kyseliny citronové, aby nezhnědly.

350 g cukru necháme při neustálém míchání rozpustit. Tím vytvoříme karamel, který zalijeme horkou vodou. Přidáme zbytek cukru a necháme rozpustit.

Do čistých sklenic nasypeme půl lžičky konzervačního prášku, přidáme panáka rumu (4cl) a naskládáme půlky broskví. Zalijeme vychladlým nálevem.

Sterilizujeme při 80°C 30 minut.

Nálevu mi dost zbylo. Lze jej použít třeba na hrušky či jablka. A pro změnu virgin. 😉

 
TOPlist