Zavařování – Ačokča salát

Sterilovaný salát z ačokči

Ačokča - sterilovaný salát

Ačokča
Mrkev
Cibule
Chilli sušené
1 l vody
600 ml jablečného octa
250 g cukru
10 sacharinů
2 bobkové listy
1 lžička hořčič. semínka
10 kuliček nového koření
25 kuliček pepře

Blíží se sezóna pěstování různé zeleniny. Pokud rádi pěstujete exotickou zeleninu, zkuste tuto mexickou papriko-okurku. Pozor! Je to liána, tak do skleníku nedávejte! Zahubí Vám to všechno ostatní, jako se to stalo nám. Raději někam ven k plotu. 😉

Plody ačokči nakrájejte na proužky, mrkev na nudličky a cibuli na tenké plátky.

Vodu svaříme s octem, cukrem a kořením a necháme zchladnout.

Nálev smícháme se zeleninou a plníme do sklenic. Nahoru dáme 2 chilli papričky, uzavřeme a sterilizujeme 20 minut při 80°C.

Je to výborná příloha ke grilovanému masu.

 
TOPlist