Nápoje – Griotka

Když nevíte, co s úrodou!

Postup

1 kg višní
Celá skořice (asi 3 cm)
2-3 plátky citronu
1 kg cukru
500 ml tuzemáku
500 ml vodky
1 láhev červeného vína

Do velké nádoby ( nejméně na 3 litry) nasypeme višně a cukr. Vhodíme skořici a plátky citronu. Zalijeme rumem, vodkou, vínem a pořádně promícháme. Snažíme se trochu narušit strukturu višní, aby pustily šťávu.

Přikryjeme potravinářskou folií a necháme 1 měsíc louhovat při pokojové teplotě.

Občas zamícháme, aby se cukr řádně rozpustil.

Po měsíci přecedíme přes plátno a naplníme do slenic.

Pak už jen vychutnáváme. S ledem nebo jako horký nápoj, který krásně prohřeje celé tělo. 🙂

 
TOPlist