Hotová jídla – Jesenická čína

Postup

Kuře na nudličky
Lžička kari
Lžička koření Adžika
Vegeta
Sůl
Lžička Solamylu
1 vejce
Panák sojové omáčky
1 dcl bílého vína
Cibule
Paprika
Okurka
Mrkev
Olej
Uvařené špagety

Kuře nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na 1/2 kolečka a vmícháme do masa. Přidáme vejce, lžíci oleje, sůl, vegetu. Promícháme a necháme asi 1 hodinu marinovat. Zeleninu si nakrájíme na nudličky.

Maso opečeme na oleji, přidáme koření a zalijeme vínem. Povaříme do změknutí masa. Solamyl si smícháme s vodou a sojovou omáčkou a přidáme k masu. Opět necháme přejít var a nakonec necháme jen lehce prohřát zeleninu. Měla by zůstat křupavá.

Uvařené špagety (jednu porci) rozprostřeme na rozpálenou pánev s olejem a opečeme do zlatova, tak aby se špagety spojily. Přendáme na talíř neopečenou částí dospod a do středu špagetové omelety dáme masovou směs.

 
TOPlist