Hlavní jídla – Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka ve slaninovém kabátku

10 starších rohlíků
8 vajec
400 - 500 g uzeného masa
1 cibule
Svazek kopřiv nebo špenátové listy
250 ml mléka
1 červená paprika
1 sýr Mozzarela
Sůl
Pepř
Špetka muškátového květu
Slanina na obalení
Máslo na osmažení rohlíků

Na tuto nádivku se vždycky celý rok těším. Chutná teplá, ale i studená.

Rohlíky si pokrájáme na kostičky, rozprostřeme na máslem vytřený plech, povrch poklademe plátky másla a mírně osmahneme v troubě.

Mezitím si na pánvi orestujeme cibuli, papriku a uzené maso. Kopřivy nebo špenát lehce spaříme  a nasekáme.

Rohlíky necháme vystydnout, přidáme koření, orestované uzené, sýr na kostičky, kopřivu, žloutky, mléko a promícháme. Nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků.

Formu na chlebíček vyložíme slaninou, vložíme směs a slaninou zabalíme i vršek nádivky.

Pečeme při 180°C asi 40 min. Po dopečení vyklopíme a krájíme na plátky.

 
TOPlist