Hlavní jídla – Masová roláda

Tak trochu jiná sekaná.

Postup

750 g mletého masa
1 lžíce vegety
1/2 lžičky pikantní vegety
120 ml mléka
Sůl, pepř

3 vejce
1/2 velké cibule
1/2 papriky
Salám

Hrášek
Párek
Hořčice

Když děláte stále dokola ta samá jídla, pomalu to strávníky otráví. Ctím vlastní zkušenost. Takže uděláme sekanou, ale bude barevná, s jinou chutí a studenou můžeme dát jako občerstvení pro návštěvu. 🤪

Mleté maso smícháme s vegetou, solí a pepřem, zalijeme mlékem a řádně prohněteme. Necháme odpočinout 2-3 hodiny v lednici.

Mezitím si připravíme náplň. Na oleji osmahneme cibuli, salám a papriku, pak přidáme vejce a umícháme řidší míchaná vajíčka.

Odleželé maso rozprostřeme na navlhčenou potravinovou folii, potřeme hořčicí a míchanými vejci. Rozložíme podélně párky a posypeme hráškem. Přidat můžete jakoukoli zeleninu dle chuti (mrkev, cibulovou nať, sterilovanou okurku, apod.)

Pomocí folie zabalíme maso, které přendáme na alobal. Zavineme a rohy ohneme nahoru, aby nám nevytekla šťáva.

Vložíme na plech, podlijeme vodou a pečeme při 230°C asi hodinu. Poté otevřeme alobal a pečeme ještě asi 15 minut, abychom roládu opekli.

Po upečení roládu vyjmeme a nakrájíme. Šťávu použijeme na ochucení přílohy.

 
TOPlist