Hlavní jídla – Maďarské žampiony

Tak tyto houbičky můžu!

250 g žampionů
50 g másla
Cibule
2 lžičky mleté papriky
Petrželka
250 ml kysané smetany
Trošku sypké jíšky
Sůl

Abych řekla pravdu, tak houbičky nejsou úplně moje oblíbené. Asi tak před dvaceti lety, se rozmohlo pěstování žampionů doma v pytlích. Tak i my jsme také měli a nastal problém, co s nimi. Ovšem takto uvařené mi moc chutnaly. Doufám, že budou i vám.

Na másle necháme zesklovatět cibuli. Přidáme nasekanou petrželku a mletou papriku.

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme do pánve,osolíme, podlijeme 1 lžící vody a zvolna dusíme. Jakmile voda vysmahne, přidáme smetanu. Necháme krátce povařit. Na závěr můžeme lehce zahustit sypkou jíškou, ale není to třeba.

Podáváme s opečenými bramborami.

 
TOPlist