Hlavní jídla – Kančí na brusinkách

Kančí na brusinkách

Kančí kýta
1 cibule
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
12 kuliček pepře
3 kuličky jalovce
1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
3 lžičky brusinkového džemu
250-300 ml červeného vína
sůl
worchester omáčka

Máte kančí kýtu a nevíte, jak si ji připravit? Nabízím výborný voňavý recept.

Maso nakrájejte na plátky, lehce naklepejte, osolte a pokapejte worchester omáčkou. Na 2 lžicích oleje maso opečte, přidejte cibuli na kostičky a společně chvíli opékejte. Pak přidejte koření, brusinky a zalijte vínem. Duste do změknutí.

Měkké maso vyndejte a šťávu přeceďte. Podle chuti můžete ještě přidat lžičku brusinkového džemu. Pokud je šťáva příliš řídká, můžete lehce zahustit jíškou.

Podávejte s opečenými bramborami, hranolkami či kroketami.

 

 

 
TOPlist