Hlavní jídla – Gratinovaná dýně Hokaido

Gratinovaná dýně s bramborami

1 malá dýně Hokaido (cca 750 g)
750 g brambor
500 ml sladké smetany
200 g tvrdého sýra
Sůl
Směs koření s oreganem (TianDe)
3 stroužky česneku
2 feferonky
Jarní cibulka

Podzim a období dozrávání dýní. Pojďte si spolu se mnou udělat tuto dobrotku ochucenou směsí koření od firmy tianDe. Já jsem použila směs s oreganem, ale i směs se šalvějí by byla moc dobrá. Příště. 😀

Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a neoloupanou dýni také. Feferonku na malé kostičky a cibulku na kolečka.

Smetanu smícháme s 1 lžičkou soli, 1 lžičkou koření, česnekem a s nastrouhaným sýrem.

Pekáč vymažeme olejem a střídavě vrstvíme dýni s bramborami. Každou vrstvu lehce osolíme, posypeme feferonkami a cibulkou a nalijeme trochu smetanové směsi. Poslední vrstva jsou brambory s dýní a zbytek smetanové směsi.

Dáme péci na 45 min při 200°C. Poté posypeme strouhaným sýrem a ještě dáme na 15 - 20 minut péci.

 
TOPlist