Dezerty – Svatojánský koláč

Svatojánský koláč

Postup

250g hladké mouky
120g jemného krystalu
150ml mléka
60g másla
2 vanilkové cukry
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
2 vrchovaté lžičky carobu (svatojánský chleba)
1 vejce
4 lžíce sladké smetany
2 větší jablka

Recept na tento koláč je z mé hlavy, tak doufám, že Vám bude chutnat.

Sypké suroviny smícháme v míse. Máslo rozpustíme v teplém mléce a jablka nakrájíme na kostičky.

Do sypké směsi přidáme vejce, smetanu a mléko s máslem. Dobře promícháme a na závěr vmícháme jablka.

Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Nalijeme těsto a pečeme 40 min. při 180°C

 
TOPlist