Dezerty – Marokánky

Cukroví ze 4 dávek - naše vánoční klasika

Marokánky

1 dávka:
80 g cukru moučka
80 g ořechů (lískové, mandle)
80 g kandovaného ovoce
10 g hladké mouky
250 ml sladké smetany (33%)
Citronová kůra
Čokoláda na potření

Smetanu v hrnci smícháme s moukou, cukrem a citronovou kůrou a přivedeme k varu. Přidáme ořechy a kandované ovoce a vaříme do zhoustnutí. Necháme úplně vystydnout. Stydnutím hmota ještě zhoustne. Vymažeme a vysypeme plechy a malou lžičkou tvoříme malé hromádky a pečeme při 190 - 200°C. Jakmile okraje zkaramelizují plech vyndáme, necháme chvíli zatuhnout a sundaváme na rovnou plochu, kde je ještě necháme vystydnout. Nakonec potřeme rozpuštěnou čokoládou s přidáním lžíce ztuženého tuku. Uchováváme v chladu.

 
TOPlist