Dezerty – Borůvkový koláč

Protože není sezóna borůvek, musela jsem ke dvanácti měsíčkům. Stálo to za to!

Borůvkový koláč

Velký kelímek bílého jogurtu (500g)
Polohrubá mouka - 1 kelímek
Cukr moučka - 1/2 kelímku
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Ovoce dle chuti

Drobenka:
Cukr moučka
Máslo
Hrubá mouka
Skořicový cukr

Výborný a snadný drobenkový koláč, který upečeme bez vážení. Kelímek od jogurtu nám to vážení nahradí.

V míse smícháme jogurt, mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vyšleháme do hladka.

Na plech, vyložený pečícím papírem, nalijeme těsto, posypeme borůvkami nebo jiným ovocem a na konec posypeme drobenkou.

Drobenku si uděláme smícháním stejného množství másla, mouky a cukru. Na tuto dávku jsem použila všeho 80 g. Ještě jsem přidala na chuť skořicový cukr.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180°C asi 40 min.

 

 
TOPlist