Chuťovky – Polentové hranolky

Čekáte návštěvu a nemáte slané pohoštění? Zkuste netradiční chuťovku!

Postup

1 hrnek instantní polenty
1 hrnek vody
1 hrnek mléka
4 lžíce parmezánu
Sušená rajčata v oleji
Bylinky (sušené či čerstvé)např. rozmarýn, bazalka, tymián atd.
Sůl

Vodu a mléko uvedeme do varu a pomalu vmícháváme polentu. Neustále 3 min. mícháme a pak necháme mírně vychladnout.

Rajčata a bylinky nakrájíme na drobno, parmezán nastrouháme.

Polentu osolíme, vmícháme rajčata, bylinky, sýr a 2-3 lžičky oleje z rajčat.

Pekáček vyložíme potravinovou folií a směs upěchujeme. Necháme vychladit v lednici.

Po ztuhnutí vyklopíme na olejem potřený vál a olejem potřeme i vrchní část. Nakrájíme na hranolky a pečeme při 200°C dozlatova.

Výborný je k hranolkám podávat česnekový dresing.

 
TOPlist